Sådan kommer du i gang med at gå på jagt

I Danmark er der rigtig mange, der drager afsted på jagt, når sæsonen ankommer. Kunne du godt tænke dig at tilslutte dig de mange jægere, men ved du ikke, hvordan du skal komme i gang? Så er du landet det helt rette sted. I denne guide får du nemlig en række gode tips og råd til, hvordan du kommer godt i gang med at gå på jagt.

Få et jagttegn

I Danmark er det lovpligtigt at have et jagttegn, hvis du vil gå på jagt. Det kan sammenlignes med kørekortet, og du skal altså medbringe jagttegnet, hver gang du er ude at jage. Første skridt er derfor at finde et jagttegnskursus nær dig, som kan forberede dig på selve jagtprøven, der består af en skriftlig såvel som praktisk del.

Investér i det rette udstyr

Når jagttegnet endelig er i hus, så skal du have fat i det rette udstyr. Som nybegynder er der ingen grund til at købe alt det udstyr, du får øje på, medmindre du ønsker at tømme din konto. Et gevær, jagttøj og jagtsko er noget af det grundlæggende udstyr, som du ikke kommer udenom. Dertil kommer en masse andet udstyr såsom knive, kikkerter med mere, som du kan tilkøbe senere hen, hvis denne hobby hænger ved.

Har du brug for hjælp til at finde det nødvendige udstyr, kan du besøge en forhandler af jagtudstyr.

Opbevar dine våben sikkert i hjemmet

Sidst men ikke mindst, så er det også en rigtig god idé at tage et kig på udvalget af våbenskabe. Et våbenskab giver dig mulighed for at opbevare dine våben, ammunition og lignende værdigenstande på tryg og sikker vis. Du skal altså ikke bekymre dig om at have dine våben i hjemmet, når de er låst inde i et praktisk, sikkert og funktionelt våbenskab.