Hvor meget interesserer havearbejdet dig egentlig?

Sponsoreret indhold.

Når nu det sker en gang om året, at sneen tør, og haven igen viser sin skønhed, hvad tænker du så? At du glæder dig til at holde haven hele året? Du glæder dig til at slå græs, trimme hækken, slå ukrudt, holde vagt ved rosenbedene og holde dræbersneglene fra dine ærter, skvalderkål, og hvad du ellers har i bedene. Det er der nok ikke så mange mænd, som tænker lige med det samme, når de kigger ud i deres forårshave. Hvorfor så blive ved med at holde haven trimmet, slået og nede? Hvorfor ikke bare lade den stå?

Gør dig fri for et stort besvær med haven

Der er selvfølgelig ting i haven, du bliver nødt til at holde styr på. Det er f.eks. dine terrassefliser. De kan ikke bare blive grønne og fulde af alger, men så find et fliserens tilbud. Du behøver ikke bruge en halv dag på at få fjernet en tredjedel af det for så at gå irriteret ind i sofaen igen. Lad hellere en professionel klare jobbet, så du kan gøre noget andet imens. Og hvad angår resten af haven, kan den samme teknik faktisk bruges. Dræbersneglene kan du klare ved at have dine egne snegle installeret i haven.

Og vinbjergsnegle – eller hvilke du nu finder på – har det faktisk bedst, når der er noget højt græs, noget ukrudt. Så hvorfor ikke bare lade græsslåmaskinen stå slukket i garagen. Tidsler, kornblomst, kællingetand, skvalderkål og hvilken ukrudt der nu skulle komme, kan du også bare lade stå. Hvis du hører brok fra naboen eller personerne i dit eget hjem, kan du jo forklare vigtigheden af biodiversitet, og at I får langt flere sommerfugle, hvis I giver sommerfuglene noget at spise af. Den vilde have begynder at vinde indpas hos familien, og du slipper for at slå og trimme samt det hårde slid.

Kom med på den nemmeste mode

Det er endelig blevet muligt for dig ikke at lave havearbejde, ikke at bruge hele søndagen på at hive ukrudt op og slå græs – og stadig være med på moden. Det er nemlig den nye mode, at haven ikke skal være tæmmet, den skal være vild. Den skal være naturlig og ikke kun kultur. Du kan enten tage til fodboldkampen, tage en slapper på sofaen eller sætte dig ud i haven og overvære, hvad du har skabt ved ikke at gøre noget. Du har nemlig skabt liv i en ellers død have. Du har givet insekter, sommerfugle og dyrene liv, det er den bedste måde at holde haven på.