Derfor er der intet, der slår et live partyband!

Det er ikke tilfældigt, at mange af os elsker en god optræden fra et partyband, der er smækfyldt med energi!

Men det er faktisk ikke kun selve bandet, der altid er årsagen til, at så mange vidt forskellige typer af mennesker har fantastiske minder fra livekoncerter.

Årsagerne skyldes blandt andet, at der er en helt særlig menneskelig forbindelse ved live events som netop en koncert. Man kan være nok så meget ”sammen” i fællesskaber på de digitale platforme, men et event, hvor folk mødes rigtigt, er en ting, som alle har brug for. Der er nemlig stor forskel på de kemiske reaktioner, der sker i kroppen, når vi er i kontakt med mennesker, kontra bare at skabe en kontakt f.eks. ved brug af netop førnævnte digitale platforme – altså Facebook, Instagram osv.

Noget ganske enestående ved de her live events er, at mennesker ”skaber et bånd” med de andre mennesker til arrangementet. Det at være i bevægelse med dem kan fremkalde et hormon, som kaldes oxytocin, og det er blandt andet med til at skabe en connection med andre. Dermed stiger humøret også – vi mennesker er jo trods alt flokdyr.

Men hvorfor partybandet?

Et godt partyband kan noget helt særligt. Denne type band kan nemlig ikke bare spille et par af vores yndlingsnumre, men dem alle! Musik er unægtelig knyttet med minder, og mange af os har gode minder til bestemte sange – ofte de større og meget velkendte numre. Derfor sætter de her sange en helt særlig fornemmelse i gang. Det skaber en form for melankoli samtidig med at det kan skabe en kæmpe fest med et!

Sangene har byde spor i os og er med til at danne den her fælles konsensus om, at der skal være fest og at vi har det fedt sammen. Den effekt er ofte meget selvforstærkende, når bandet sender de rette toner ud over os og vi fester sammen.

Partybandet fungerer således på små som større skalaer – uanset om det er til en bryllupsfest eller på en teltscene til en festival.