3 gode ideer til, hvilke lydbøger du kan høre

Hvis du har lidt tid til overs i hverdagen, kan du med fordel begynde at høre en lydbog. Der er dog ufatteligt mange danske lydbøger tilgængelige på de danske lydbogtjenester. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken lydbog man skal høre. Nedenfor får du tre bud på, hvilke lydbøger du kan høre i din fritid.

Den eventyrlige

En eventyrlig bog kan være rigtig god som et afslappende element i hverdagen. Med en eventyrlig lydbog kan man fordybe sig i universet og stoppe ens dagligdagstanker. Der findes mange forskellige eventyrlige lydbøger, som kan være interessante at høre. Har du ikke hørt lydbøger før, kan det være en ide at høre en lydbog, hvor du før har set filmatiseringen. Her vil Ringenes Herre lydbog være oplagt at høre. Med denne overnaturlige og fængende bog, vil man blot kunne læne sig tilbage og nyde fortællingen. Samtidig vil man kunne stoppe ens tankemylder og herved få koblet fuldstændig af.

Den tankevækkende

Er man mere til en tankevækkende fortælling, er dette også muligt at opnå gennem en lydbog. Ved at høre en tankevækkende lydbog, kan man få et andet perspektiv på livet og ofte vil man nok finde frem til, at man egentlig har det meget godt. Hvis man synes, at det er spændende at høre om krigen i Afghanistan kombineret med lidt kærlighed, så vil Hell Man lydbog være en god bog at høre. Her følger man Thor, der er 21 år. Thor ved ikke helt, hvad han vil med sit liv og han vælger derfor at blive soldat i Afghanistan. Gennem fortællingen følger man Thors vigtige job som skarpskytte og hører om, hvor stor en kontrast krigen er til livet derhjemme. Bogen bliver ekstra realistisk og spændende af, at forfatteren selv har været i Afghanistan. Man får derfor et autentisk og retvisende billede af, hvordan krigen i Afghanistan er.

Den sjove

Hvis man er mere til en sjov fortælling, så er der også muligheder for dette. Det kan være en god ide at høre en sjov lydbog for at få humøret op i en ellers travl hverdag. Der er stort set intet, der er mere livsbekræftende og dejligt for et menneske end at grine. Med en sjov lydbog får man rig mulighed for dette. Er man generelt til comedy, så vil det være oplagt at høre Ternet Ninja lydbog, som er skrevet og oplæst af Anders Matthesen. Var man vild med Terkel i Knibe, vil man helt klart også blive vild med Ternet Ninja. Fortællingen har nemlig den samme sjove og finurlige handling, der er typisk Anders Matthesen. Man kan eksempelvis høre denne lydbog på vej til og fra arbejde, eller imens man rydder op i hjemmet.