Tre gode råd til, hvordan du vedligeholder din facade

Dette indhold er sponsoreret

 

Der er mange gode grunde til, at du burde overveje, om du ved nok omkring, hvordan du vedligeholder facaden på dit hjem. Værdien i dit hus stiger, når du vedligeholder din facade, og du kan nemmere holde kulde og fugt ude af dit hjem, når du ved, hvordan du skal vedligeholde din facade. Derfor får du i denne artikel de tre bedste råd til, hvordan du kan komme i mål med projektet i dag. Du kan også se mere på www.tagrens.dk, hvor du kan finde professionel hjælp og forskellige midler til at vedligeholde dit tag.

Giv olie 

Når du skal vedligeholde din facade på dit hjem, så er det vigtigt, at du kigger på, hvilket materiale, din facade er bygget i. Dette kan være mursten eller glasbeton, men det kan også være træ, og disse kræver megen arbejde. Det er for eksempel vigtigt, at du tjekker, at malingen på træet er intakt og i et ensartet lag på hele facaden. På denne måde trænger der ikke fugt ind i træet. Benytter du olie, så er det vigtigt, at du giver træet olie af flere omgange, efter du facaden er blevet monteret. Dette kan hurtigt sikre dig et tørt hjem med en smuk facade. 

Tjek skruer og fjern planter og skidt

Når du skal vedligeholde din facade, så er det vigtigt, at du tjekker de mange forskellige skruer, hvis du har fibercement som din facade. Disse bliver holdt fast af mange forskellige skruer, og det er derfor vigtigt, at der ikke er nogle skruer, som er ødelagte eller porøse. Dette kan hurtigt ødelægge din facade, hvilket kan blive en ubehagelig oplevelse for dig. Derudover er det vigtigt, at du fjerne skidt og planter på din facade, da dette kan danne misfarvninger og fugt. 

Fjern alger og og tjek fugerne

Har du en almindelig murstensfacade, så er det vigtigt, at du tjekker efter for alger, når det kommer til din vedligeholdelsen af din facade. Alger kan have en meget ødelæggende effekt på dine mursten, og de burde derfor altid blive fjernet med facaderens, når du har muligheden. Derudover er det en god ide, at du tjekker fugerne mellem dine mursten. Disse skal være hele, og de skal så vidt muligt være rene. Dette gør, at de ikke får voldsomme frostsprængninger, når det bliver koldere i vejret, og dette gør, at du ikke får huller i din facade og ødelagte mursten.