Sådan vælger du det rette bilværksted

Er tiden kommet, hvor bilen skal til service eller måske skal den have foretaget en større reparation? Så skal du ud og finde et bilværksted, som du er tryg ved. Her har vi samlet nogle gode tips til dig, der leder efter et bilværksted, hvor du med god samvittighed kan efterlade din bil.

Autoriseret versus uautoriseret

Det er ikke længere et krav, at service og reparation af diverse bilmærker skal udføres på et autoriseret værksted for at garantien på bilen kan opretholdes. Service og reparation kan udføres på et hvilket som helst værksted, så længe værkstedet udfører disse efter producentens anvisning. Du kan derfor frit vælge det værksted, du vil – og en nylig undersøgelse viser faktisk, at tilfredsheden ved de frie værksteder faktisk er større end ved de autoriserede. Det kan derfor betale sig for dig at vælge et uautoriseret værksted – og du kan faktisk også spare mange penge på din værkstedsregning ved at vælge et uautoriseret værksted.

I nogle tilfælde bliver du dog nødt til at vælge et autoriseret værksted. Det er bl.a. ved reparationer, der er dækket af reklamationsret eller garanti fra et specifikt værksted, fabriksgaranti ved reparation, du ikke selv skal betale og i tilfælde af specifikke serviceaftaler.

Læs om andre kunders oplevelser

Det er rigtigt nok at utilfredse kunder taler højest, men ikke desto mindre er det vigtigt at kigge på et værksted anmeldelser for at se, hvilke erfaringer andre har gjort sig omkring et givent bilværksted. Det kan give dig et godt indblik i, om værkstedet er noget for dig eller ej. Du kan her bl.a. få indblik i, om værkstedet tager ansvar for deres arbejde. Retter de op på fejl gratis – eller lader de kunden betale for dette? Giver de et ordentligt og realistisk overblik over bilens stand, fejl og mangler – eller prøver de bare at skifte dele ud for at tjene flere penge? Andres gode og dårlige oplevelser kan komme dig til gode i din søgen efter det rette bilværksted.

Vil du gerne prøve et uautoriseret værksted? Så kan du trygt vælge LAB Car Service, et bilværksted i Haderslev med mange års erfaring med mange forskellige bilmærker. Her kan du få et professionelt serviceeftersyn og reparationer med kvalitetsreservedele til fair priser hver eneste gang.