Sådan vælger du den rigtige seng til din bolig

At vælge den rette seng er ekstremt vigtigt. Dette skyldes at sengen er at sted du bruger ekstremt mange timer i når du sover, og derfor kan en dårlig seng gøre at du blandt andet får problemer med lænden eller ryggen, hvis du ikke få den rette støtte. Derfor er der her samlet en række råd til hvordan du finder en helt rigtige seng til lige netop dig.

Find først ud af hvilken type seng du ønsker dig, og i hvilken størrelse

Det første du bør overveje, er hvilken type seng du vil have størst glæde af. Her er der overordnet set tre typer du kan vælge imellem. Her findes der den klassiske kontinentalseng eller den almindelige boksmadras. Disse er gode hvis du kun bruger sengen til at sove i, og hvis du ikke i forvejen har problemer med lænden eller ryggen. I tilfælde af du har dette kan det være smart at overveje en elevationsseng, her kan du nemlig med fordel både læse og se tv i sengen, og den kan også justeres til når du skal sove.

Overvej også til sidst om hvor stor en seng du ønsker, og hvor stor en seng du har plads til. Mange mennesker kan nemlig sagtens slippe af sted med 1,5 persons seng, fremfor en topersoners seng.

Led efter den helt rigtige madras og topmadras til dit behov

Den rigtige madras er yderst vigtigt når det kommer til at du ikke får problemer med ryggen og lænden. En fejl mange mennesker laver når det kommer til valg af madras og topmadras, er at de kommer til at vælge en for blød madras. En for blød madras kan nemlig ikke give dig den rigtige støtte, og din rygsøjle vil ikke være lige som den bør være når du sover. Har du problemer med ryggen kan det derfor være en god ide at gå efter en hårdere madras.

Bestem dig for hvordan du vil finansiere købet

En god seng er langtfra billig og derfor er det også vigtigt at du finder ud af hvordan du vil betale for sengen. Mange mennesker vælger at gå på kompromis når det kommer til at købe en seng, men dette er typisk en rigtig dårlig ide. Overvej i stedet at tage et lån, så du kan få råd til den helt rigtige seng til netop dig. Du kan finde en liste over lån efter Regeringens renteloft i 2020 her.