Sådan slipper du af med mår på loftet!

Hvis man har fået mår på loftet, så er det altså bare med at få dem væk igen – og helst hurtigst muligt! En mår kan nemlig gøre meget skade på både hus og genstande i huset.

Læs med her, så du kan komme af med dit mårproblem så hurtigt som muligt!

Hvordan ved man, om man har mår?

Der er forskellige lyde og lugte, der kan indikere, at man har fået mår i huset. Nogle oplever, at de pludselig kan lugte noget fælt fra loftet. Det kan være urin og ekstrementer fra måren, som ikke selv sørger for at rydde op efter toiletbesøg. Bvadr!

Andre har erfaring med at få mistanke om mår på loftet, fordi der begynder at komme kradse- og bidelyde oppefra – dette er særligt tydeligt i de tidligere morgentimer, hvor man meget hellere vil sove. Endeligt er der nogle, der opdager skadedyret, fordi deres isolering er blevet ødelagt af mårens bid og kradseri.

4 gode råd

En mår kan være et hidsigt apparat, hvorfor de fleste råd anbefaler, at man skræmmer måren væk i stedet for at fange den!

En ting, man kan gøre, er at tænde for radioen og lyset på loftet i løbet af dagtimerne. Det er nemlig på dette tidspunkt, måren helst vil sove – så det er tid til hævn for de dage, den her vækket dig!

Du kan også forsøge at skræmme måren væk ved brug af særlige lugte. Måren bryder sig ikke om stoffer som naftalin og hjortetakolie, da det lugter særligt. De fleste oplever dog, at måren når at vænne sig til lugten, før den fordufter fra hjemmet.

Det sidste råd til at skræmme måren væk, er at bruge et ultralydsapparat. Et ultralydsapparat er yderst effektivt til bekæmpelse af mår, hvorfor det også er den metode, vi vil anbefale over de andre.

Det sidste råd er ganske simpelt (i teorien) at fange måren. Hvis det lykkedes dig at fange måren, kan du putte den i en kasse og køre langt væk, inden du slipper den fri i naturen. Du kan også tage den til dyrlægen og få den aflivet.