Sådan bygger du dit eget haveskur

Når du har en have, er det på mange måder rigtig praktisk at have et haveskur. Du har nemlig mange forskellige ting, der kan tage skade af vejret. Det gælder både din grill, haveredskaber, havemøbler, krukker m.m.

Hvis du vil kunne passe bedre på dine ting, skal du derfor have et skur til dem, hvor de kan stå i læ for alt slags vejr. Men hvordan kommer du i gang med at bygge dit eget haveskur?

Hvor stort skal dit haveskur være?

Et haveskur kommer i alle mulige forskellige former og størrelser. Det kommer nemlig helt an på, hvor meget du skal have plads til i dit skur. Du kan lave et lille skur, hvor du blot har plads til et par haveredskaber og en cykel. Men du kan også lave et stort skur, hvor du har plads til både plæneklipper, brænde, havemøbler m.m.

Når du beslutter dig for, hvor stort dit skur skal være, skal du også overveje, hvad du har plads til i din have. Det er nemlig ærgerligt, hvis dit skur optager alt for meget plads i din have, men du skal samtidig også have plads til alle dine ting.

Lav en tegning over dit skur

Før du går i gang med at bygge dit skur, er det en god idé at lave en tegning over, hvordan det skal se ud. Det er nemlig ikke sikkert, at alle dine idéer spiller sammen i virkeligheden. Når du laver en tegning, kan du lettere fornemme, hvorvidt dine idéer fungerer.

Det gør desuden, at det er langt lettere, når du skal i gang med at bygge, fordi du har en plan, du kan følge.

Find de nødvendige materialer og værktøjer

Når du har lavet en tegning over dit skur, kan du begynde at finde alle de materialer, du skal bruge. Du skal finde ud af, hvad du gerne vil lave dit skur af. Hvis du allerede har noteret mål på din tegning, kan du nemt finde ud af, hvor meget af dine forskellige materialer, du har brug for.

Desuden har du brug for noget forskelligt værktøj. Du har garanteret allerede meget af det, men ellers kan du enten låne eller købe de nødvendige værktøjer i dit lokale byggemarked.

Hvis du laver dit skur af træ, er det f.eks. rart at have en båndpudser eller en båndsliber, så du kan slibe eventuelle hårde kanter.

Gør dit skur til dit helt eget

Når først du har bygget dit skur, står du med et helt nyt og råt skur. Herfra kan du gøre det til dit helt eget, så det passer til netop din have og din bolig. Det kan du gøre ved f.eks. at male det. Hvis du har et hegn i din have, kan du eventuelt male det i den samme farve. På den måde skaber du nemlig en sammenhæng og rød tråd i din have.

Hvis ikke du har lyst til at male dit skur, kan du i stedet give det en omgang olie.