Sådan bruger du en bordrundsav

Hvis du har gemt en lille snedker inde i dig, skal du selvfølgelig også have en bordrundsav. Men hvad er en bordrundsav? Og hvordan bruger man den? En bordrundsav er din bedste ven, når du skal skære meget træ præcist ud. Dette værktøj skal blot først indstilles, og efter det går det som strygende. Bordrundsaven er især god, hvis du skal have skåret mange ensartede planker ud. Du kan også bruge en rundsav til at gøre arbejdet. Dette vil dog tage længere tid og blive mindre præcist. Bordrundsaven er også god til at lave skrå snit i træet, hvor snittene stadigt vil være ensartet og flotte. Lister og andet lignende er den helt perfekt til at producere.

Indstilling af bordrundsaven

Som nævnt er bordrundsaven nem, når den først er indstillet. Det tager dog en smule tid at indstille den helt perfekt. Der er en masse forskellige steder, man kan indstille en bordrundsav, så det bedste du kan gøre, er at tage det skridt for skridt. For at det skal være nemmere for dig, er der her en skridt for skridt guide til, hvordan bordrundsaven skal indstilles.

  • På siden af bordrundsaven finder du justeringen af savehøjden. Det er et håndtag, som kan hæve og sænke savklingen, alt efter hvilken vej du vælger at dreje den

  • Et sidestyr kan også justeres. Sidestyret bestemmer, hvor bredt dine brædder/plader skal være. For at måle dette kan du måle afstanden mellem sidestyret og klingen.

  • Mange bordrundsave er udstyret med et værktøj, som hjælper dig til at lave skrå snit. Dette bliver indstillet efter den ønskede vinkel, og derefter kan man låse den fast, så vinklen ikke ændrer sig.

  • Du kan også vælge at skifte din klinge ud. Her skal alt beskyttelsen omkring klingen fjernes først, så det ikke er i vejen, når klingen skal fjernes, og en ny skal monteres.