Sådan skaber du et hyggeligt uderum

baggård

Drømmer du også om et hyggeligt uderum? Et lille sted, hvor der er plads til en grill og samvær med venner og familie? Læs her, hvordan du ganske let kan forvandle små arealer til hyggelige uderum med plads til socialt samvær.

Optimer pladsen med smarte løsninger

Måske har du allerede en lille altan, du aldrig har fået udnyttet optimalt? Eller måske går du med drømmen om at få opsat en? Under alle omstændigheder er det ganske let at få midler til at omdanne få kvadratmeter til hyggelige åndehuller. En god idé til at optimere pladsen er ved at udnytte de små hjørner. Med nogle få handyman-skills kan du bygge en lille sofa i et hjørne og bruge pladsen under sofaen til opbevaring af krukker, tæpper eller andet. Generelt er det oplagt at tænke i opbevaring, når du skal indrette dig på få kvadratmeter. Hvis du skal bygge en bænk, kan du eksempelvis lave en kombineret hyndekasse og siddebænk. Og hvis du alligevel har værktøjskassen fremme, kan du snildt bygge et minidrivhus. Lav en kasse, og brug eventuelt et gammelt vindue som låg. På den måde kan du dyrke dine egne agurker, tomater, chilier, og hvad du ellers måtte have lyst til.

Tænk grønt

Hvis du har grønne fingre, er der også rig mulighed for at lave en lille Urban Garden på din altan. Du kan både vælge at lave et grønt hegn langs din altan med blomster og krydderurter i forskellige krukker. På den måde skærmer du også af for indkig på altanen på en charmerende måde. Du kan også tænke højde ind i din indretning. Sæt små plantehylder op på væggen, eller hæng dine planter op. På den måde udnytter du pladsen optimalt, og der bliver grønt og frodigt både oppe og nede.

Selvom du måske kun har begrænset plads at udfolde dig på, er der rig mulighed for at skabe en have på din altan, der kan forsyne dig med friske grøntsager og krydderurter til madlavningen. Og er der noget bedre end at smide grøntsager på grillen, man selv har dyrket? Det kræver dog, at der er rigelige mængder af sol på din altan, da grøntsager ikke trives i skygge. Hvis du eksempelvis har en solvendt væg, kan du lade tomatplanter og agurkeplanter gro op ad væggen. Du kan også lave små højbede med jordbær og grøntsager og dyrke krydderurter i krukker.

Hvis du ønsker at skabe dit eget hyggelige uderum, men mangler den helt rigtige altan, er det let at gøre drøm til virkelighed. Læs mere her, hvor du kan finde information om processen ved køb af en altan. Måske kan du allerede høste dine egne tomater fra din Urban Garden til sommer? God fornøjelse.