Planlægger du at lave en tilbygning til din bolig?

Hvis du mangler flere kvadratmeter i din bolig, har du den mulighed at flytte til en helt ny. Dog er det ikke sikkert, at du har lyst til at flytte fra din bolig, din beliggenhed eller det område, du bor i.

I stedet kan du derfor lave en tilbygning til din bolig. På den måde får du lov til at blive i din bolig, du er så glad for, men samtidig får du de ekstra kvadratmeter, som du har brug for.

Men hvordan kommer du i gang med at lave en tilbygning?

Få professionel hjælp af en arkitekt

Du har garanteret gjort dig nogle tanker og idéer om, hvordan din tilbygning skal se ud. Dog er der langt fra en idé til en reel tegning, der kan bruges til noget. Derfor er det en stor fordel at få professionel hjælp af en arkitekt.

En arkitekt kan hjælpe dig med at tegne din tilbygning, så den bliver præcis, som du ønsker den. Desuden har en arkitekt ofte nogle helt andre idéer og syn på tingene, som du slet ikke har. Det giver dig rigtig god inspiration.

Bestil materialer i god tid

At lave en tilbygning er et omfattende projekt, der kræver både tid og kræfter. Der kan nemt ske forsinkelser og uforudsete udfordringer under sådan et projekt. Du kan gøre dit for at mindske risikoen for det ved f.eks. at bestille materialer i god tid.

Når du bestiller materialer i god tid, slipper du og dine håndværkere for at stå og vente på dem midt under projektet. Det samme gælder maskiner, værktøj m.m.

Det gælder især materialer, der er lidt sværere at få fat i, eller som ofte har længere leveringstid. Du får bl.a. brug for to vigtige ting som gulvvarmeplader og gulvisolering.

Find de rette håndværkere

Du kan ikke klare at lave en hel tilbygning selv, så du skal på jagt efter de rette håndværkere, der kan hjælpe dig. Når du sammen med en arkitekt har lavet en tegning over hele din tilbygning, kan du lettere se dig ud af, hvilke håndværkere du har brug for.

Ligesom med dine materialer, er det en god idé at kontakte håndværkere i god tid, så du ikke lige pludselig risikerer ikke at kunne få fat i nogle uden lang ventetid. Hvis du hele tiden er foran og godt forberedt, slipper du for så mange udfordringer som muligt.

Gå aldrig ned på tålmodighed

At lave en tilbygning er et projekt, der ofte er mere krævende, end du forventer. Der kan opstå udfordringer, forsinkelser m.m. Derfor er det vigtigt, at du altid er fyldt op med tålmodighed. Det er altid bedre at bruge lidt ekstra tid på at løse eventuelle udfordringer end at haste igennem projektet.

Du bliver langt gladere for dit slutresultat, hvis alt bliver gjort ordenligt fra start. Derfor skal du også passe på med at lave en for stram tidsplan, da den sjældent er til at overholde.