Nyd dit køkken og det, det bringer med sig

Alt for mange ser køkkenet som noget praktisk, der sørger for, at vi har et sted at lave mad til os selv og vores familie. Ganske rigtigt er dette også en del af køkkenet, men der findes samtidig så mange andre aspekter af køkkenet, som vi også bliver nødt til at værdsætte. Frirummet, køkkenet bringer, de gode snakke, det gode glas vin og meget mere er bare nogle af de glemte aspekter, køkkenet giver.

Hvis du ikke allerede har køkkenet fyldt med diverse gadgets, og du måske ikke er den mest komfortable i køkkenet, findes der rigtig mange måder at komme i gang med at værdsætte køkkenets muligheder på. Du behøver ikke at købe dig fattig i alverdens køkkenudstyr, men med et par gode potter, pander og måske et udendørs gasblus er du rigtig godt på vej. Potterne og panderne giver dig mulighed for at arbejde med god kvalitet, som gør, at maden ikke sidder fast og brænder på. Gasblusset er til, når du savner lidt nye omgivelser. Så kan du med fordel tage madlavningen med udenfor og udfordre dig selv på den måde.

At fordybe sig i maden, lære nye tricks og nyde dine gadgets er også en del af køkkenet. Denne del er faktisk en af de vigtigste, da køkkenet for mange ikke bare er et sted at lave mad, men en hobby. For disses menneskers skyld, og ikke mindst din egen, skal vi lære at hylde køkkenet mere, end vi nogensinde har gjort. Det er fedt og fantastisk at turde gå i krig med maden, at turde tage den lange vej til den kulinariske oplevelse og ikke mindst at turde dele den med andre.

Lige meget hvilket stadie af madkunstskaben du er på, er det meget vigtigt med udfordring, da det gør, at du hele tiden holder gnisten i gang. Hvis du først mister lysten til at udfordre dig selv, er chancen for, at du mister lysten til at fordybe dig i maden, også rigtig stor.

Pointen med alt dette er, at vi skal sætte pris på køkkenet – ikke kun for, at det skal være med til at give os god mad, men også for at være det, det er. Nemlig et frirum, en madelskers paradis og en læreplads.