Must haves i værktøjskassen til begyndere

Alle har brug for en værktøjskasse med det mest basale værktøj. Men markedet er stort, og har du ikke den store erfaring kan det være svært at gennemskue, hvad basalt værktøj egentlig er. I enhver bolig vil der fra tid til anden, være noget der skal fikses. Det kan være et nyt møbel du skal samle, en hylde der skal hænges op eller noget helt tredje. Derfor er basalt værktøj også nødvendigt, for du ved aldrig hvornår du står og skal bruge det. Her har vi samlet nogle gode tips til, hvad din værktøjskasse skal indeholde, så du er klar til husbehovets små og store projekter. 

Det basale værktøj til gør-det-selv projekter

Værktøjskassen kan deles op i forskellige kategorier af værktøjer. Har du værktøj indenfor hver kategori, er du kommet langt og kan klare dig gennem det meste.

Du skal bruge værktøj, så du kan:

  • Måle 
  • Samle noget
  • Hænge noget op 
  • Slibe 
  • Skille noget ad
  • Male 
  • Skære noget over 

Der findes meget forskelligt værktøj indenfor hver kategori, og husk du ikke behøver det hele. Et godt tip er at købe et sæt indenfor hver kategori – eksempelvis et skruetrækkersæt, så du er dækket ind på de mest basale størrelser. 

Bore- og skruemaskine med bits og bor

Af elværktøjer er en skrue- og boremaskine det mest brugte og ofte det første man får i samlingen. Når du har fundet en god boremaskine, skal du også have fat i et godt sæt bor og bits, så du kan klare forskellige projekter. Beslagskassen har et godt udvalg af sæt, så du har det mest basale lige ved hånden. 

Når du har erhvervet dig de ovenstående værktøjer, er du klædt godt på til alle hjemmets små og store gør-det-selv projekter. Du kan altid udvide din samling på sigt, men det er en god ide at starte småt ud, så du ikke ender med et kæmpe sortiment af værktøj som du aldrig får behov for.