Det skal du være opmærksom på inden du køber en motorcykel

Overvejer du at købe en motorcykel? Så er du ikke den eneste. Antallet af motorcykler er i de seneste år stigende i Danmark, ifølge Danmarks Statistik. Men hvilke overvejelser skal man egentlig gøre sig inden man køber en motorcykel? Der er mange ting at tænke på og overveje, når du skal købe en motorcykel. Læs med her og få et overblik over 3 ting du skal overveje inden du køber din motorcykel.

3 ting du skal overveje inden du køber din motorcykel

1. Skal du købe en ny eller brugt motorcykel?

Er budgettet ikke til en helt ny motorcykel? Så er en brugt motorcykel potentielt løsningen for dig. Der er et stort marked for køb og salg af motorcykler i Danmark. Når du køber en brugt motorcykel, så er det vigtig at være opmærksom på motorcyklens besigtigelse og sliddele. Husk også at tage en prøvetur på motorcyklen inden du køber den. 

Er budgettet derimod til en helt ny motorcykel? Så er det en god ide, at købe din motorcykel hos en autoriserede forhandler. Køber du din motorcykel hos en autoriserede forhandler, så har du 2 års reklamationsret på fabriksfejl. Ydermere, så er der enkelte importører der giver garanti i op til 3 år på motor, elektronik og gearkasse.

2. Dit valg af motorcykel skal afgøres på baggrund af dit behov og smag

Der findes over 200 forskellige motorcykel mærker i Danmark, men hvilket mærke skal du vælge? Og hvilke typer motorcykel passer lige præcis til dig? Valget af motorcyklens mærke og type afhænger i høj grad af din smag og dit behov.

3. Få styr på mc-kørekort

Inden du starter din helt nye motorcykel, så skal du have et mc-kørekort. Få det fulde overblik over reglerne for mc-kørekort, og bliv klar til at tæmme landevej på din nye kværn. Her er reglerne for motorcykel kort.