Guide: Sådan indretter du et stort fælleskontor

Hvis du er ejer af en virksomhed med en hel række ansatte, kan det være nødvendigt med et stort fælleskontor. Der er fordele og ulemper ved et fælleskontor, hvor alle dine ansatte er samlet, men hvis du sørger for at skabe en god indretning, er det på mange måder en god løsning.

Her får du en guide til, hvordan du bedst muligt indretter et fælleskontor.

Find nogle behagelige kontormøbler

Når du har en række ansatte, der alle sammen skal sidde på et fælleskontor, er det først og fremmest vigtigt, at de har nogle møbler, der er gode at sidde i. Det er helt essentielt med gode kontormøbler, da det ellers er svært at sidde og koncentrere sig i mange timer.

Du skal finde både skriveborde og skrivebordsstole. Du kan med fordel vælge nogle skriveborde med hæve/sænke-funktion, så det er muligt at arbejde i flere forskellige positioner.

Del rummet op med skillevægge

En ulempe ved et fælleskontor er, at der ofte hurtigt kan opstå rigtig meget støj og larm. Det gør det svært for alle at koncentrere sig. Dog kan du mindske mængden af støj ved at dele rummet op med nogle skillevægge.

Du kan få nogle skillevægge, som du nemt kan sætte op og flytte rundt på, som det passer dig. Når du deler hver kontorplads op med skillevægge imellem, får alle også en følelse af, at de har deres eget lille kontor, selvom de er en del af et større.

Hvis nogen sidder og snakker eller taler i telefon, tager en skillevæg rigtig meget af den støj, der ellers ville komme.

Hvis det til gengæld ikke er nok, kan du sætte akustikplader op i loftet, der også er med til at modvirke støj. Akustikplader lægger en dæmper på den rumklang, der ellers godt kan være. Det er derfor en rigtig god løsning, der heller ikke går ud over din indretning.

Få fat i de sidste praktiske ting

Når du indretter et fælleskontor, skal du derudover overveje, hvilke praktiske ting der ellers er brug for. Hvis det er et stort kontor, hvor der nogle gange skal fragtes ting fra den ene ende til den anden, er det smart at have nogle møbelhunde f.eks.

Desuden kan du lægge nogle gummimåtter under alle kontorstole, så de ikke laver skader i dit gulv. Den slags praktiske ting tænker du ofte ikke over, før du står på kontoret til hverdag.

Skab en god og behagelig stemning

Med din indretning er du også med til at bestemme, hvilken stemning der skal være. Der skal helst gerne være en god og behagelig stemning, så det kan du sørge for ved at skabe en hyggelig indretning.

Du kan f.eks. finde nogle grønne planter, der kan pynte og give liv. Derudover kan du hænge nogle plakater op på væggene. Det er den slags, der er med til at give dit kontor noget personlighed. Et kontor skal ikke nødvendigvis være kedeligt. Tværtimod må det gerne stråle af personlighed.