Guide: foretag en energirenovering og spar på varmeregningen

Som husejer kender du helt sikkert til de dyre varmeregninger, der dumper indad postkassen et par gange om året. Det er nemlig dyrt at varme en bolig op i et land som Danmark, og de fleste må derfor indstille sig på at bruge mange tusinde kroner om året på opvarmning.

Du kan dog komme til at spare store summer på din varmeregning, hvis du vælger at foretage en energirenovering af din bolig. Du kan bl.a.:

  • Få efterisoleret dine ydrevægge

  • Skifte til termovinduer

  • Efterisolere loft og tag

Med en energirenovering bliver dit hus bedre til at holde på varmen, så du kan skrue ned for radiatoren og derved også ned for din varmeregning.

Hvis du mangler økonomi til at renovere din bolig, kan du tage et lån. Du kan spare med et samlelån, hvis du har eksisterende lån. Et samlelån samler alle dine lån ét, så du kan spare penge på dine månedlige låneomkostninger.

Har du tænkt det hele igennem?

Det er vigtigt, at du husker at tænke dig om, inden du låner en større sum til en energirenovering. Det er nemlig dyrt at låne, hvorfor det er vigtigt, at du tænker beslutningen grundigt igennem, inden du fortsætter.

Det indebærer bl.a., at du skal skabe dig et godt overblik over din økonomi, så du er sikker på, at du har råd til at betale for lånets månedlige omkostninger. Du må nemlig aldrig låne penge, hvis du ikke har råd til at betale dem tilbage igen.

Du skal også huske at tjekke lånets pris, som du kan se ved at kigge på de årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP. ÅOP samler alle lånets udgifter i ét tal som procentdel af lånebeløbet.

Først er det dog en god idé at spørge dig selv, om du mon har andre muligheder end at låne. Måske du kan spare beløbet sammen selv?