Gør det selv vs. professionel hjælp

Enhver mand har spurgt sig selv på et givet tidspunkt: ”Kan jeg gøre det selv, eller skal jeg tilkalde professionel hjælp?” Her dykker vi ned i emnet og ser på fire situationer, hvor du henholdsvis gør klogest i at tilkalde hjælp og sagtens kan gøre det selv. Vi tager udgangspunkt i den lidt større byggeproces, men vi dækker alle projektets faser fra start til slut – fra de store ting til de små detaljer. Læs med her, og tag imod en rettesnor, i forhold til hvornår du ringer efter hjælp, og hvornår du trækker i arbejdstøjet selv.

Få hjælp: Fundamentet og de bærende elementer

En af de allervigtigste ting, når det drejer sig om et nyt byggeri, er selve fundamentet. Derfor er fundamentet og dermed starten af byggeprojektet også et af de punkter, hvor vi altid anbefaler, at du tilkalder professionel hjælp. Det er måske nok en dyr post, men vi kan love dig for, at de fejl, der garanteret opstår, hvis du prøver dig frem selv, bliver dyrere for dig i sidste ende.

Få hjælp: Oprydning efter det store byggeprojekt

Med et så stort projekt som et byggeri er, undgår man ikke tonsvis af byggeaffald. Her kunne du naturligvis godt selv slæbe dig selv i laser og bruge dage på at få alle murbrokker og sten væk, så håndværkerne kan komme videre med deres arbejde, men du kunne også vælge en anden vej. Den anden vej kaldes en mammutsuger eller en tørstofsuger.

En mammutsuger fungerer som en kæmpestor støvsuger, som kan suge alt dit byggeaffald op på en brøkdel af den tid, det ville tage dig selv at gøre det. Har du eksempelvis startet dit byggeprojekt med at rive en eksisterende bygning ned, kan du have været så uheldig at være faldet over asbest eller PCB-holdige materialer. Disse stoffer er sundhedsskadelige, og dette er blot endnu en grund til at få mammutsugeren til at gøre arbejdet for dig.

Gør det selv: Maling

Nu kommer vi til det sjove; nemlig det arbejde, du rent faktisk godt kan gøre selv. Den første opgave er maling. Vælger du at betale dig fra denne post, opdager du hurtigt, at det faktisk er rigtig, rigtig dyrt. Med andre ord kan du spare mange penge ved at male selv. Det kræver ikke meget andet end noget ordentligt udstyr og måske et par ture i byggemarkedet for at forhøre dig om, hvilken type maling de vil anbefale til dit behov.

Gør det selv: Vinduespudsning

Endnu en ting, du sagtens kan stå for selv både i slutningen af byggeprocessen og i det hele taget efterfølgende, er vinduespudsningen. Har du tagvinduer eller vinduer i stor højde, kan det være, du skal genoverveje, men ellers er det rigtig nemt at få et fint resultat, selvom du ikke har papir på din kunnen. Invester i noget ordentligt vinduespudserudstyr – både klude, klinger og stige. Med det rigtige udstyr gør du det uendeligt meget nemmere for dig selv at få et godt resultat hver gang. Selvom du bruger lidt penge på udstyret, sparer du endnu flere penge ved at gøre selve arbejdet selv.