Drømmer du om en ny terrasse? Sådan kommer du godt i gang

Hvis du er så heldig, at du har en have, er det helt oplagt også at have en terrasse. Din have fungerer nemlig helt perfekt, når du trænger til en pause. Det er der, du kan gå ud og suge noget frisk luft, når du har brug for det.

Når du har en terrasse, kan du sidde netop og nyde den friske luft. Det er desuden der, du kan samle din familie til en hyggelig frokost eller dine venner til nogle kolde drinks om sommeren.

Hvis ikke du allerede har en terrasse, kan du her få en guide til, hvordan du kommer godt i gang med at lave en.

Udvælg et sted i din have til din nye terrasse

Før du kan gå i gang med din nye terrasse, skal du finde ud af hvorhenne i din have, den skal være. Når du skal finde frem til det helt rette sted, skal du bl.a. tage med i dine overvejelser, hvorhenne solen oftest er i din have. Der er ikke noget ved at have en terrasse, som for meste er i skygge.

Du kan desuden med fordel vælge et sted i din have, hvor der er læ. Hvis du skal have så meget brug ud af din terrasse som muligt, skal den ligge et sted med meget sol, men uden så meget blæst. Din terrasse kan støde helt op til dit hus, men den kan også ligge frit længere nede i din have.

Find de rette materialer og remedier

Dernæst skal du finde ud af, hvordan din terrasse skal se ud. Du skal finde ud af, hvad du gerne vil lave den af. Det afhænger meget af, hvad der falder i din smag. Du kan også vælge materialer ud fra, hvad der passer bedst til din bolig, hvad der passer til dit budget eller hvad der er mest praktisk.

Du kan bl.a. lave en terrasse af enten træ, fliser eller sten. Der er fordele og ulemper ved alle slags materialer. Der er noget, der er lettere at arbejde med end andet, men du bør altid gå efter det, som du synes bedst om. Det vil du blive gladest for i sidste ende.

Udover materialerne til selve terrassen, skal du også bruge andre materialer og remedier. Hvis du f.eks. laver en terrasse af fliser, kan du få brug for noget stabilgrus el.lign.

Tag stilling til hvem der skal bygge din terrasse

Når du har fundet ud af, hvordan din terrasse skal se ud, skal du finde ud af, om du gerne vil lave den selv eller lade nogle andre klare det. Hvis du har mod på det, kan du altid springe ud i at gøre det selv, men hvis ikke du har mulighed for eller tid til at gøre det selv, kan du altid kontakte en anlægsgartner, der kan klare arbejdet for dig. En anlægsgartner kan desuden også hjælpe dig med at designe din terrasse.