Din guide til den basale bilforsikring

Har du styr på, hvad en helt basal bilforsikring byder på? Hvis ikke, er du kommet til det rette sted. I dag kan stort set alle forsikringer personliggøres på den ene eller den anden måde, så det er nemt at miste overblikket over de ting, som forsikringen altid skal dække.

Hvad er en bilforsikring?

Lad os starte helt fra bunden af; hvad er formålet med en bilforsikring? Som med alle forsikringer, er bilforsikringens formål at give økonomisk hjælp, hvis der sker noget uforudset i ens liv. Hvor en husforsikring kan dække skader forvoldt af vejr, dækker bilforsikringen for skader forvoldt i bilulykker. Dog er en bilforsikring alligevel en smule mere kompliceret. Den består nemlig typisk af to dele, som hver betyder noget helt specifikt for dig. Læs mere her, og se om du kan finde den rette bilforsikring til dig.

Hvad er en ansvarsforsikring?

Den ene del af en basal bilforsikring er ansvarsforsikringen. Denne del kan godt kaldes for den vigtigste del, fordi den faktisk er lovpligtig. En bilforsikring skal inkludere en ansvarsforsikring, og alle bilejere skal have tegnet en ansvarsforsikringen. Står du i et uheld, som du har forårsaget, er det nemlig ansvarsforsikringen, som hjælper de andre parter, der har været involverede. Med når du har en ansvarsforsikring, sørger du nemlig for, at de andre får erstatning for eventuelle skader, som de selv kan have fået, eller som der er kommet på deres bil.

Hvad er en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring er helt frivillig, men den er alligevel så almen og populær, at den stort set altid er inkluderet i en basal bilforsikring. En kaskoforsikring giver også erstatning baseret på skader på personer og biler, men i stedet for at give de andre parter erstatning, er det dig selv, som får det. Hvis uheldet er ude, vil du i det mindste ikke komme i økonomiske problemer, fordi din forsikring passer på dig. En kaskoforsikring er stort set altid en god idé, medmindre din bil er gammel og slidt; så kan prisen for forsikringen ende med at koste mere end bilen.

En bilforsikring til dig

Ejer du en bil, skal du have dig en bilforsikring; længere er den ikke. Du skal have en ansvarsforsikring for dine medmenneskers skyld, du kan vælge at have en kaskoforsikring for din egen skyld, og så vil der ofte også være andre ting, som du kan tilvælge til din personlige bilforsikring. Dog består en typisk bilforsikring af disse to dele; ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen.