Derfor skal du sprænge frem for at nedrive

Derfor skal du sprænge frem for at nedrive

Du er måske allerede klikket ind på denne artikel, fordi du tænker, at du kan komme hjem til din kæreste med en legitim undskyldning for at sprænge noget i luften.

Vi kan godt forstå, hvis det er din motivation for læsningen. Vi synes nemlig selv, det er rigtig sjovt at få lov til at sprænge noget i luften. Det er lidt som en drengedrøm, man får lov til at udleve som mand, ikke?

Psst .. Hvis du ikke skal blive helt upopulær derhjemme, så er det nok bedst, at du sikrer dig, at I rent faktisk har noget, der skal sprænges!

“Det er faktisk slet ikke farligt”

… Er noget af det første du kan forsikre din kæreste om, når hun udspørger om sprængningens risici.

Hvis man bestiller et professionelt sprængningsfirma, så vil sprængningen altid foregå under strengt kontrollerede forhold. Det er muligt meget præcist af udregne, hvor stor en omkreds sprængningen vil optage. Området bliver derfor strengt begrænset og sikret, og eventuelle seere vil opleve sprængningen fra en sikker afstand.

… Og seere – det vil der nok være, for sprængning er altså ret vildt at opleve!

Mere kontrolleret end gravemaskinen

Lige umiddelbart ville man nok ikke gætte på, at gravemaskinen var mere usikker, end sprængning er. Men det er rent faktisk tilfældet.

Vi har jo allerede fastslået, at sprængning ikke er farligt, fordi det er muligt at udføre sprængningen under meget kontrollerede forhold og med god afstand til.

Hvis man vælger at nedrive en bygning med sprængning, så udføres det nemlig bid for bid, så sikkerheden er i top. Hvis man derimod vælger at nedrive med en gravemaskine, så vil der altid være en risiko for, at bygningen kollapser, fordi der graves et forkert sted.

Det kan blive lettere at rydde op

Når man tænker sprængning, tænker man nok ikke, at det også kan byde på en let oprydning efterfølgende. Men når man sprænger, så vil man stå tilbage med materialer i mindre stykker, end hvis man havde udført nedrivningen med en gravemaskine.

Det gælder særlig tilfælde, hvor det der skal nedrives, fx består af større stålkonstruktioner. Her kan det i andre tilfælde være nødvendigt at fjerne nogle af bygningsresterne med en kran. Men ikke hvis delene er så små, at de kan fjernes med en skovl.