3 gode grunde til at du ikke behøver en bil i en storby

Hvis du bor i en storby, så kender du sikkert også til problemet med bilerne, larmen fra trafikken og ikke mindst problemet med at finde en parkeringsplads. Alene af de få grunde er der mange der vælger ikke at have en bil inde i storbyerne, fordi det simpelthen ikke kan betale sig.

På den anden side, så kan det i mange tilfælde være nødvendigt med en bil, hvis man arbejder udenfor byen, eller hvis man ikke har lyst til at tage offentligt trafik eller cykle omkring. Eller vent – er det nu også nødvendigt? I enkelte tilfælde, ja – men faktisk er det blevet meget nemmere at komme omkring med offentlig trafik og/eller med delebiler, så det er måske ikke engang nødvendigt for dig at have en bil.

Vi giver dig her 3 gode grunde til, at du bør afskaffe bilen hvis du har bopæl midt i en storby.

 

Biler er en stor omkostning

En af de størst grunde til, at man ikke bør have en bil hvis man bor i en storby er, at det en stor omkostning at have en bil. Ikke nok med at bilen koster penge at købe, så koster den også i reparation, forsikring og afgifter, hvilket i realiteten blot er unødvendige omkostninger hvis ikke man får den brugt alligevel.
Det kan godt være at man ikke helt er klar over, hvorledes man får brug for sin bil eller ej hvis man lige er flyttet ind til byen, befinder sig sandsynligvis hurtigt i en ”salg af bil” søgning på Google, fordi det går op for en at den simpelthen er overflødig.

 

Det er et mareridt at parkere bilen i storbyerne

Ikke nok med at bilen er en stor omkostning, så er det også et værre bøvl at parkere bilen inde i byen. Det koster for det første penge at parkere over det hele, og så er det utroligt tidskrævende med mindre man virkelige er bekendt i området.

Man kan altså ikke blot spare penge ved at sælge sin bil, eller helt undlade at købe en i første omgang, men man kan også spare tid ved at cykel eller tage offentlig transport. Den offentlige transport er højt optimeret i storbyerne, og du skal altså ikke stå og vente længe på en bus, som du måske skal i de mindre byer.