Skal du have nyt tag? Se listen over de forskellige tagtyper her!

Det er nok uundgåeligt, at taget skal udskiftes engang imellem. Er det ved at være tid til at give dit hus nyt tag? Så læs med her, og find inspiration til, hvilken tagtype du skal vælge.

Hvis du gerne vil finde pris på nyt tag, så skal du jo fx først vide, hvilket slags tag du godt kunne tænke dig.

Tegltag – klassikeren

Tegltag er nok stadig det mest almindelige tag, man kan vælge at få installeret på sit hus. Den helt klassiske teglsten, er den røde, du med garanti har set utallige gange.

I dag kan man få monteret teglsten i alverdens farver – så man behøves ikke at acceptere den røde farve for at få tegl på taget. Taget holder længe, er fremstillet af ler og kræver minimal vedligeholdelse. Så det er ikke så underligt, at det er en populær tagtype.

Tagpap – fleksibelt og holdbart

Tagpaptaget er holdbart og fleksibelt – det passer nemlig til rigtig mange tagkonstruktioner. Den kan tilpasses både tagflader, der er lige eller tagflader, der ikke er.

Skifertag – stærk og nem at holde

Et skifertag er fremstillet af en bjergart, hvilket gør tagtypen særlig modstandsdygtig i forhold til hårdt vejr – som vi jo oplever en del af i Danmark. Tagtypen kræver faktisk ikke rigtig nogen vedligeholdelse.

Eternittag – det økonomiske valg

Eternittag er blevet et populært valg blandt husejere. Det skyldes måske også, at de er et godt valg rent økonomisk – det er nemlig en af de billigste tagtyper, du kan investere i. Eternittaget er – ligesom tagpappen – fleksibel og kan passe på de fleste tagkonstruktioner. Eternittaget bruges også ofte til udhuse, skure og andre lignende bygninger. Ulempen ved et eternittag er dog, at dens holdbarhed ikke er så god, som den er ved mange af de andre tagtyper.

Ståltag – billig – men stadig af god kvalitet

Ståltaget er en smart løsning, fordi det både er billigt og samtidig er af god kvalitet. En anden fordel ved ståltaget er desuden, at det er langt hurtigere at montere end mange af de andre tagtyper. Det kan også – i nogle tilfælde – være muligt at installere ståltaget oven på et gammelt tag, hvilket kan spare meget på omkostningerne.

Derudover kan taget fås både med en blank og mat overflade – så der er noget til enhver smag.